Συχνές Ερωτήσεις

Το FlexiOH® είναι το πρώτο του είδους του – ορθοπεδικό σύστημα ακινητοποίησης- όπου με  ακαμψία συγκρατεί το σπασμένο μέλος καθώς επίσης, διασφαλίζει τον κατάλληλο αερισμό του δέρματος. Το FlexiOH® εφαρμόζεται και στερεώνεται εύκολα στο τραυματισμένο μέλος. Μετά την εφαρμογή, η εύκολη επεξεργασία ολοκληρώνει τη διαδικασία σκλήρυνσης και καθιστά το FlexiOH® άκαμπτο. Αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη και διαρκεί μόλις 3-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος ακινητοποίησης FlexiOH®. Μετά την θεραπεία, το FlexiOH® μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου, γιατί εφαρμόζεται πολύ εύκολα με ειδικό φερμουάρ.

Για τον ασθενή:
Ελευθερία πλύσης
Καλύτερη άνεση στο δέρμα
Ελαφρύ, ελάχιστο βάρος

Για τον Γιατρό:
Εύκολη εφαρμογή και αφαίρεση
Καμία πιθανότητα τραυματισμού
Εύκολη παρακολούθηση διόγκωσης σε σπασμένου μέλους

Το FlexiOH® είναι μια συσκευή ακινητοποίησης των οστών και διευκολύνει τη διαδικασία επούλωσης. Ωστόσο, η διάρκεια της θεραπείας ακινητοποίησης των οστών θα ήταν ίδια με εκείνη των συμβατικών υλικών, δηλαδή από ίνες υάλου ή γύψο. Η διάρκεια για την επούλωση των οστών μπορεί να ποικίλλει από άτομο σε άτομο και με βάση διαφορετικούς παράγοντες,  τη σοβαρότητα του κατάγματος, την ηλικία του ασθενούς κ.λπ.

Όλοι οι τύποι ακινητοποίησης FlexiOH® διατίθενται σε πολλά μεγέθη. Καθώς το FlexiOH® είναι ελαστικό, προσαρμόζει το σχήμα και το μέγεθος του χεριού / ποδιού με ελαφριά έκταση του υλικού. Πριν από την εφαρμογή του FlexiOH®, ο επαγγελματίας υγείας θα επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος και θα διασφαλίσει την εφαρμογή του.

Ο αφρός στην εσωτερική πλευρά του FlexiOH® πλένεται κανονικά και ένα απλό πλύσιμο με νερό είναι αρκετό για να πλυθεί ο νάρθηκας.

Εξαρτάται από τη στενότητα του τοποθέτησης. Συνήθεις κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα λόγω του μαυρίσματος, αλλά  θα εξαφανιστούν μετά από μερικές ημέρες.

Το FlexiOH® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία ακινητοποίησης οστών που κυμαίνεται από βραχυπρόθεσμη έως μακροχρόνια ακινητοποίηση. Χρησιμοποιείται σε διάστρεμμα και  συνιστάται σύμφωνα με την καθοδήγηση του επαγγελματία υγείας.

Τα υλικά FlexiOH® έχουν δοκιμαστεί για την ασφάλεια του δέρματος σύμφωνα με τις κανονιστικές οδηγίες (ISO: 10993).

Συνιστάται ανάταξη του οστού πριν την εφαρμογή  με τη συσκευή φωτός RizyCure®. Μόλις γίνει άκαμπτο, δεν μπορεί να αλλάξει ή να προσαρμοστεί σε άλλο σχήμα.

Συνιστάται πρώτα να αφήσετε την τραυματισμένη περιοχή να επουλωθεί και μετά να το εφαρμόσετε.

Σε περίπτωση ήπιας έως μέτριας διόγκωσης, η διόγκωση μπορεί να ρυθμιστεί από το στρώμα αφρού. Σε περίπτωση οιδήματος μετά την εφαρμογή του FlexiOH®, συνιστάται να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό και να λάβετε διορθωτικά μέτρα. Σε περίπτωση οξείας διόγκωσης, σας συμβουλεύουμε να εφαρμόσετε προσωρινό νάρθηκα και ακολούθως FlexiOH®, όταν μειωθεί το πρήξιμο.

Δεδομένου ότι κάθε νάρθηκας είναι προσαρμοσμένος στο άκρο του ασθενούς, δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί μόλις σκληρυνθεί.

Το υλικό που κρατά το σύστημα ακινητοποίησης FlexiOH® είναι ελαστική σιλικόνη. Κατά τον έλεγχο ποιότητας στη διαδικασία της παραγωγής, φροντίζουμε ότι όλα τα FlexiOH® είναι χωρίς διαρροές. Αν και υπάρχει διαρροή εσωτερικού υλικού από το FlexiOH®, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιείτε σύστημα ακινητοποίησης.

Το Rizycure® είναι φορητό μπλε φωτός υψηλής έντασης, που αναπτύχθηκε από την OrthoHeal. Το Rizycure® είναι συσκευή ορατού μπλε φωτός, ειδικά σχεδιασμένο για τη χρήση στο FlexiOH® – του καινοτόμου ορθοπεδικού συστήματος ακινητοποίησης. Πολύ εύκολο στη χρήση, έχει κατασκευαστεί για την ευκολία των γιατρών.
Ένα πλήρως φορτισμένο σύστημα Rizycure® Light μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 2-3 ακινητοποιήσεις FlexiOH® στη σειρά χωρίς επαναφόρτιση. Μόλις υποδείξει μισή μπαταρία, πρέπει να τη φορτίσετε ξανά για ~ 60 λεπτά για να επιτύχετε ομοιόμορφη έκθεση.

Εξαρτάται από τις παραλλαγές και το μέγεθος του συστήματος ακινητοποίησης FlexiOH®. Γενικά, το RizyCure® διαρκεί 3-10 λεπτά ομοιόμορφης έκθεσης.

Μπορείτε να κόψετε το σύστημα ακινητοποίησης μόνο για λόγους φροντίδας τραυμάτων. Εάν η περιοχή είναι  μεγάλη, μπορείτε να ρυθμίσετε το νάρθηκα πρώτα ως κάλτσα και μετά να το σκληρύνετε. Εάν  η περιοχή τραύματος εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να κόψετε στην περιοχή τον νάρθηκα μετά την σκλήρυνση, θα δημιουργηθούν αιχμηρές άκρες, αλλά στο τέλος θα υπάρξει άνεση στον ασθενή.

Μετά την εφαρμογή, ο επαγγελματίας υγείας πρέπει να κόψει τον εξολκέα του φερμουάρ με πένσα. Ο μηχανισμός αυτόματου κλειδώματος με φερμουάρ δεν θα επιτρέψει στα παιδιά να ανοίξουν μόνα τους.